Airbnb Наръчник

Малка книжка, която казва как да печелим 1500 лв. на месец от наем. Това е пътят към поне 10% годишна лихва на парите ни. 

Как да печелим от наеми на имоти в Airbnb? Сигурни инвестиции в имоти при високи приходи от наем. 

Автора и историята   Съдържание  |  Свали книгата

Привет! Казвам се Станимир Ненов. Първият си имот в Airbnb пуснах преди близо 5 години. Много скоро започнах да печеля доста по-добри пари от алтернативата за отдаване на дългосрочен наем. Малко след това успях да пусна втори мой имот в Пловдив. След това купих трети имот в София – специално за Airbnb. Година след това купих и четвърти имот в София отново само с тази цел.

За моите имоти създадох организация за управление, така че аз да не се занимавам с това (защото имам бизнес и семейство). Една година бях и в Сан Франциско, САЩ. Имотите ми в България продължиха да правят пари за мен. В Сан Франциско бях по бизнес и семеен повод, но за престоя ми там наех апартамент дългосрочно, който преотдавах в Airbnb на краткосрочен наем. Така изкарвах добри допълнителни пари и можех да си позволя да живея в топ локация на най-скъпия град в САЩ.

Към началото на 2017 вече бях научил много за Airbnb – познавах всичко в системата и имах изградена структура за управление на имотите ми. В същия етап се намираше и моят бъдещ бизнес партньор Мила Григорова. Тя управляваше 6 апартамента към този момент. Ето защо решихме да обединим ресурса си и да създадем компания за управление на имоти в Airbnb. Създадохме Instahost. Стартирахме бурно – не можехме да смогваме на нови клиенти. В София стигнахме до над 50 апартамента, 10-12 във Варна и няколко в Пловдив и Бургас. Към момента в Инстахост взехме бизнес решение да се концентрираме върху най-силните ни апартаменти и останалите да предадем на колеги от бранша. Но това е друга тема.

За всички тези години научих страшно много за Airbnb. Учих от мои грешки, учих от грешки на други, учих от опит. От както придобих популярност с Инстахост – познати и непознати започнаха да ме питат какво ли не по темата за Airbnb. Аз им отговарях. Сега дойде моментът, в който реших да компилирам всички въпроси и отговори в една малка книжка. Надявам се да съм ви полезен.

 

Автора и историята  |  Съдържание  |  Свали книгата

Основните въпроси, които покривам:

1. Подходящи градове за Аирбнб – в България и чужбина.
2. Коя локация в града е добра и за какво да внимаваме?
3. Какъв да е апартаментът? Студио, 2-стаен, 3-стаен, на партер, на таван – кое се търси и кое е най-ефективно като доходност?
4. Кои са най-важните ни финансови показатели за успех на имота? 
5. Обзавеждане на апартамента – особености и пълен списък с важните неща.
6. Включвам и темплейт на таблица за следене на месечни финанси + калкулатор за следене на възвръщаемост от инвестицията в имота.
7. С какви други инвестиции да сравним доходността от Аирбнб, за да знаем дали си заслужава?
8. Ценообразуване – особености и моят алгоритъм за максимална печалба от имота.
9. Изплащане на приходите от Аирбнб към нас – как да спестим пари от комисионни и неизгодни валутни курсове?
10. Данъци – всичко по темата за спазване на закона.
11. Проблеми със съседи – има ли и как да ги преодолеем? Какво може да се случи?
12. Създаване на профил в Аирбнб и трикове за силен старт при публикуване на имота ни.
13. Комуникация с гости и настаняване – съвети за автоматизация, при запазване на качеството на услугата. Как да организираме самонастаняване?
14. Как да си организираме схема за почистване, пране и поправки на неща? Така, че ние да не се занимаваме. 
15. Щети, сигурност, кражби – всичко по темата.
16. Какви политики да изберем за отмяна на резервации, за да не губим доходност. За какво да внимаваме с промени и отмени на резервации?
17. Заслужава ли си и как да станем Суперхост в Аирбнб?
18. Ко-хостове и помагачи.
19. Как да се свържем с Аирбнб? (често е много трудно, но аз имам начини).
20. Booking.com добра алтернатива ли е на Аирбнб? Дали и как да ги ползваме едновременно?

Автора и историята  |  Съдържание  |  Свали книгата

Книгата е готова и е предадена за финална редакция и печат. Ще бъде налична до 18.11.18 г.

Остави имейл, за получиш известие, когато е налична.

Fill out my online form.